BIMDays

LINK Yapı BIMDays Etkinliğinde Yapı Malzemelerinin Dijital Dönüşümünü anlattı.

 

BIMDays: Yapı Malzemelerinin Dijital Dönüşümü İstanbul

 

Türkiye Tasarım Vakfı'nın ve TMMOB İçmimarlar Odası'nın katkılarıyla,  BIM4TURKEY  tarafından düzenlenen "BIMDays: Yapı Malzemesinin Dijital Dönüşümü" etkinliği 31 Ocak tarihinde Kuzguncuk Türkiye Tasarım Vakfı’nda gerçekleştirildi.

 

Etkinlikte “Modüler Support Sistemlerinde Dijital Dönüşüm ve Gelecek” konusunun tartışıldığı bölümde LINK Yapı Proje Satış & İş Geliştirme Direktörü Sayın Arda Karabulut konuşmacı olarak yer aldı.

 

LINK Yapı’nın sponsorlarından olduğu etkinlikte; Yapı malzemesinin bugünü, geleceği dijitalleşmesi, sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomiye etkisi gibi konular ele alındı. Bilgi yüklü dijital yapı malzemelerinin entegre edildiği BIM tabanlı projelerde, malzemelerin sahip oldukları teknik veriler ile projelerin enerji süreçleri test edilebilir, çevresel etkiler (güneş, rüzgar, yağış vb) simülasyonlar ile çalışılabilir ve böylelikle sürdürülebilirlik ve performans odaklı yapıların inşa edilmesi için gerekli ortam sağlanabilmektedir.

 

Yapı Malzemeler ile birlikte entegre edilmiş BIM süreçleri, devletlere düşük bütçelerle maksimum sosyal, ekonomik ve ekolojik değerlerle yapılar üretmenin bir yolunu da sağlamaktadır.

 

Link Yapı bu kapsamda BIM çalışmalarına  devam ediyor ve bilgi birikimini sektör profesyonelleri ile paylaşıyor.